top of page
Search
  • arizwag

Kultaakos tässä kaivetaan? Ei vaan nennee.

Arvoistettu lukijakunta tiennee kultamaalin, sen jauheesta tehtävän? Kyllä, sitä on täälläkin. Onhan se hyvää, ei siinä mitään, mutta suhuutimme sitä tänään ruiskulla milläs muulla, eikä silleesti ilmanvaihtoa koska evakko. Paikallinen väestä joi teensä kultahippusilla kuin ei mitään ja sitä rataa vetivät sumua keuhkoon. Meillä sentään paperimaskit, mutta illalla nenusta voinemme dyykata kultamössöä. Moonan kanssa aprikoimme, että kuinkahan kauan keuhkoparka täkäläistä menoa kestäisi. Täällä kun viereisissä elokuvatehostepajoissa väännetään lasikuidut lehtien luvun ja salaatin ohessa. Ilman maskia tietenkin.


Mutta mukavaa muuten. Tänään olimme työn touhussa jo jopa puolet ajastamme :) Kaikenlaisia aputöitä. Mutta porukan asennetta ei voi kuvata, se täytyy kokea! Kaupungilla Moona hämmentää ihmisiä hymyilemällä, kukaan ei hymyile, katso silmiin, istu bussissa viereen, puhu... kotimaista tunnelmaa siinä, mutta työssä ja työporukoissa onkin eri kuviot. Meillä ainankin, kätellään aamuin illoin, kaikki toivotttavat huomenet ja heipat. Meidän pomo juttelee tulkaten aina kun ehtii. Tänäänkin kun kyseli vapaa-ajastamme, niin kun kerroin kirpputoriharrastuksestani, istahti. herra muitta mutkitta koneelleja haki suosittelemansa kirppiksen. Katsoi aukiolot ja bussiyhteydet. Kelatkaa. Ja mainosteeveen tapaan, eikä siinä vielä kaikki, sillä loihe hän lausumaan, ettäs jos haluamme lähteä vaikka puolelta päivin kirppistelemään, niin sen kun vaan. Odotin jo, että kohta tarjoaa autoaan lainaan!


Autosta puhuttaessa, täällä kaahataan. Bussikuskiksi on varmasti pääsyvaatiuksena isältä perityt traumat tai sitten keilajan ammatti. Silleesti joustava tai pehmeä ajo ei tule ensimmäisenä mieleen, kun kyydissä heiluu. Yhtään se ei nopeudu se matkanteko, vaikka kuinka lullaa punaisiin poljet, joudut vaan siinä odottelemaan enempi ja siitä varmasti sisuuntuneena hanat auki seuraaviin vartoileen. Ja sama pätee muhunkin liikenteeseen, autoilijoiden kaupunki on tämä. Suojatie on vähn harmaata vyöhykettä, autoilijat katsovat velvollisuudekseen "kirittää" jalankulkijoita, jos teidätte mitä tarkoitan. Ja vanhoilla vihreillä mennään ihan jokaisessa risteyksessä. Mutta muuten mukavaa sakkia!

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Kaikki on loppu, niin kerta kaikkiaan loppu...

Noo tuntematonta tossa vähän lainailin, mutta loppuu tämäkin talkoo aikanaan. Paperityöt hoidettu (as far we know), työkaverit hyvästelty ja kimpsut ja kampsut hiljalleen asettuu lähtökuosiin ja passi

Pystytystä

Usein emme tiedä, mihin juttuun mikäkin kikkula menee, joten oli harvinaista herkkua päästä seuraamaan valmiin lavasteen testipystytystä ihan paikan päälle. Tiukat deadlinet sun muut hässäkät ovat ott

Post: Blog2_Post
bottom of page